Kultúra

Rudolf Péter köszöni a társulat támogatását

Ami most történik a világban, az tisztulást hoz

Rudolf Péter, a Vígszínház új igazgatója tegnap közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmaz: „Örülni majd csak akkor lesz okom, okunk, ha újra felmegy a függöny, ha telt házak előtt tudunk megharcolni szereppel, önmagunkkal.

Rudolf Péter köszöni a társulat támogatását
„Azon leszek, hogy a Vígszínház készen álljon az újraindulás pillanatában”
Fotó: MH/Katona László

Ha újra béke lesz bennünk és a világban. Addig is teszem a dolgom, és minden erőmmel azon leszek, hogy a Vígszínház készen álljon az újraindulás pillanatában”. Karácsony Gergely főpolgármester kedden bízta meg 2021. december 31-ig Rudolf Pétert a Vígszínház vezetésével, miután az eddigi igazgató, Eszenyi Enikő az őt ért támadások miatt a múlt héten visszavonta pályázatát. Mint írta, a közönségnek és a társulatnak tartoznak azzal, hogy a város legnagyobb színházát nem hagyják bizonytalanságban ezekben a nehéz hetekben. „Elismerést érdemel, hogy Rudolf Péter vállalta a botrányok és a járványveszély által duplán sújtott színház vezetését” – fogalmazott a főpolgármester.

Rudolf Péter nyilatkozatában megköszöni a döntéshozók bizalmát és a társulat támogatását, hozzáfűzve: amennyi erőt ad ez a támogatás, akkora felelősséget is ró rá. „Kivételes megtiszteltetés a Vígszínház igazgatójának lenni, de ezek most nem lehetnek az öröm pillanatai. Túl sok fájdalom, túl sok indulat tört felszínre az elmúlt hetekben” – írta a Kossuth-díjas színművész.

Majd hozzátette, sem a színház, sem a világ nem lesz már ugyanolyan, mint annakelőtte. Nem tudhatjuk, mikor áll vissza a rend, mikortól tehetjük újra a dolgunkat. „Abban reménykedem, hogy minden, ami most történik a színházi szakmában és a világban, az tisztulást hoz, katarzist” – olvasható a művész nyilatkozatában a Szinhaz.online oldalon.

Kapcsolódó írásaink