Kultúra

Rövidül a komolyzenei évad

Eric Clapton is évet halaszt

Lefújták tíz előadásból álló európai turnéjukat a New York-i Filharmonikusok, és befejezték az idei koncertszezont. A zenekar 87 millió dolláros (28 milliárd forintos) éves költségvetésében a becslések szerint tízmillió dolláros (3,2 milliárd forintos) veszteséget okoz az évad megszakítása.

Felvételeik a kényszerű szünet alatt a NY Phil Plays On portálon érhetők el. Közben a varsói Chopin Nemzetközi Zongoraverseny szervezői is későbbi időpontra tolták az elődöntőket, a versenyt szeptember 18. és 29. között tartják meg Varsóban. A rangos zongoraversenyre harminchárom ország százhatvannégy zongoraművésze jelentkezett. Most érkezett a hír arról is, hogy a vírus miatt Eric Clapton is eltolta tavaszi turnéját egy évvel. A turnéra megváltott jegyek a jövő tavaszi-nyári előadásokra is érvényesek. A honlap szerint a 2021-es koncertkörút május 21-én kezdődik Münchenben, és június 23-án fejeződik be Moszkvában.

Kapcsolódó írásaink

Nem forgatnak a rendezők

ĀA Mátrix 4 és a Jurassic World munkálatai is állnak – Los Angelestől Budapestig felfüggesztették több film gyártását

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom