Kultúra

Online séta a múzeumban

A Műcsarnok is kinyit virtuálisan, az A38 Hajó stúdióként folytatja

A Műcsarnok, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, a Várkert Bazár, a Budapesti Francia Intézet és több más kulturális intézmény jelentette be, hogy ingyenesen elérhető, online kulturális tartalmakkal jelentkezik.

A Műcsarnok saját aktuális kiállításainak virtuális sétáit készítette el és tette elérhetővé a Mucsarnok.hu/mucsarnok/virtualis_setak.php honlapon.  A látogatók így akár Paolo Ventura sajátos hangulatú velencei fotográfiáit is megnézhetik.

Számos online tartalmat tölt fel a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum is: a Muzeumicentrum.hu/muzeumozz-a-szobadbol/ weboldalon az aktuá­lis kiállításokból mutatnak be érdekes műveket, de az FMC YouTube-csatornája is számos videóval várja az érdeklődőket.  Új, közös projektet indított a Kecskeméti Médiacentrum és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház is: a teátrum művészei és dolgozói mindennap felolvasnak. A járvány idején zárva tart a Francia Intézet Médiatára is, ám az online könyvtár ingyenes három hétig, és a Culturetheque.com/EXPLOITATION/HUN/register.aspx honlapon ingyenesen tölthetők le francia nyelvű kiadványok.

Az online tartalmakra fókuszál, és stúdióként folytatja az A38 Hajó is a következő időszakban, amely streamkoncerteket szervez, és YouTube-on közzétett koncertfelvételekkel jelentkezik – írta az MTI.

Kapcsolódó írásaink

Jótékonysági összefogás

ĀA visszaélések visszaszorítása érdekében közös igazolványt állít ki hazánk hat legnagyobb karitatív szervezete, az önkéntesek ezzel keresik fel a segítséget kérőket

Nem forgatnak a rendezők

ĀA Mátrix 4 és a Jurassic World munkálatai is állnak – Los Angelestől Budapestig felfüggesztették több film gyártását

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom