Kultúra

Nem forgatnak a rendezők

A Mátrix 4 és a Jurassic World munkálatai is állnak – Los Angelestől Budapestig felfüggesztették több film gyártását

Világszerte leállnak a filmstúdiók a produkciók gyártásával a koronavírus miatt. Rob Marshall a múlt héten kezdte volna A kis hableány felvételeit Londonban, de a munkát bizonytalan időre elhalasztották.

Nem forgatnak a rendezők
Zárt kapuk Kaliforniában a Walt Disney-nél. Az amerikai filmvállalat sem készít produkciókat
Fotó: AFP/Nurphoto/Image Press

Ridley Scott négy és fél hetet már leforgatott a 14. századi Franciaországban játszódó, The Last Duel című filmjéből, amelynek forgatókönyvét Matt Damon és Ben Affleck írta. Áll Guillermo del Toro Nightmare Alley című filmje is, Bradley Cooperrel, Cate Blanchett-tel és Rooney Marával Torontóban kényszerült pihenőre. Az MTI úgy tudja, Sylvester Stallone Samaritan című új filmjének felvétele Atlantában állt le, míg a Meryl Streep és Nicole Kidman részvételével készülő musicalfilm, a The Prom Los Angeles-i forgatása éppen az utolsó napjainál tartott, amikor fel kellett függeszteni.

A Jurassic World: Dominion felvételei is leálltak, jeleneteit február 25-től rögzítették Hawaiin. A Mátrix 4 forgatását Berlinben állították le, a Robert Pattinsonnal készülő Batman legújabb részének munkáit pedig Londonban. Ralph Fiennes, Jessica Chastain, Caleb Landry Jones és Said Taghmaoui Marokkóból repült haza, mivel The Forgiven című filmjük, amin dolgoztak, ugyancsak szünetel.

Időközben a Birds of Paradise című balett­dráma forgatását az Amazon stúdió Buda­pesten állította le.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom