Kultúra

Eszenyi Enikő ellen szavaztak

A Vígszínház társulatának 96 százaléka nem támogatja az igazgatót

A Vígszínház dolgozóiból álló szakszervezet lehetőséget talált arra, hogy a munkatársak közöljék a véleményüket a szakmai bizottságban a társulatot képviselő Hegyi Barbarával annak ellenére, hogy a teátrum igazgatósága jogilag aggályosnak tartotta egy hivatalos szavazás megrendezését a társulaton belül – írta szerda este az Index.hu.

Eszenyi Enikő ellen szavaztak
Eszenyi Enikő
Fotó: Vígszínház

Csőre Gábor, a Vígszínházzal szerződésben álló dolgozókból álló szakszervezet vezetője az Indexnek azt mondta: Hegyi Barbara szeretett volna társulati ülést összehívni, de erre jogilag nincs lehetősége, a színház igazgatósága pedig nem kívánt élni a lehetőséggel, hogy összehívjanak egyet. Mint írják, a szakszervezet ekkor megvizsgálta, milyen lehetőségük lenne még megismerni a színház vezetésére beérkezett elképzeléseket, és végül úgy döntöttek, szakszervezeti toborzóval egybekötött ülést hívnak össze, amelyre így azok is eljöhettek, akik nem tagjai a szakszervezetnek.

Az ülésen részt vett mindhárom pályázó: Eszenyi Enikő, Rudolf Péter és Csányi János is. Mindenkinek húsz perc állt a rendelkezésére, hogy ismertesse a színház jövőbeni vezetéséről alkotott elképzelé­seit. A hivatalos szavazáson száztizen­nyolcan voksoltak, ebből öt szavazat érkezett Eszenyi Enikőre, száztizenhárom Rudolf Péterre, míg Csányi János egyetlen szavazatot sem kapott. Így Hegyi Barbarának is Rudolf Péter pályázatát kellett támogatnia a szakmai bizottságban. Egyébként a szakmai bizottság Eszenyi pályázatát támogatta Rudolf Péterével és Csányi Jánoséval szemben. Eszenyi az ülést követően megköszönte a szakszervezetnek a lehetőséget a pályázatok ismertetésére.

Ahogy arról korábban lapunkban beszámoltunk, Gy. Németh Erzsébet kultúráért felelős főpolgármester-helyettes kedden megbízta a Vígszínház felügyelőbizottságát, hogy folytasson le vizsgálatot a teátrum működésével, vezetésével kapcsolatban tapasztalatokról beszámoló, az elmúlt napokban megjelent sajtóhírek kapcsán, amelyek Eszenyit verbális erőszakkal és agresszív vezetői kommunikációval vádolják. Eszenyi az igazgatói pályázattal összefüggő támadásoknak nevezte a vádakat.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom