Kultúra

A budapesti koncerthelyszínek sorra jelentik be a programok halasztását

A klubkoncerteket és szabadtéri rendezvényeket is érinti a szerdán kihirdetett veszélyhelyzet, így a kormány bejelentését követően a legrangosabb helyszínek sorra jelentik be, hogy egyelőre elhalasztják programjaikat.

A budapesti koncerthelyszínek sorra jelentik be a programok halasztását
Egyelőre nem tudni, mikor nyit a Park
Fotó: MH

A kihirdetett veszélyhelyzet értelmében a kormány megtiltotta a 100 főnél több embert megmozgató beltéri és 500 főnél többet befogadó kültéri rendezvényeket.

Elsőként a Barba Negra reagált a kormány bejelentésére: az üzemeltetők egy Facebook-posztban tudatták, hogy a Barba Negra tervezett koncertjei a határozat visszavonásáig elmaradnak. „A koncertekre váltott belépők az új időpontokra is érvényesek. Amennyiben valaki a későbbi időpontban nem tud részt venni az eseményen, április 10. éjfélig belépőjét visszaválthatja” - olvasható a szervezők közleményében.

Objektum doboz

Az Akvárium Klub is szinte azonnal reagált: „A rendkívüli helyzetre való tekintettel a kihirdetett veszélyhelyzet miatt a mai naptól visszavonásig minden rendezvény elmarad, illetve később kerül megrendezésre az Akvárium Klubban. Igyekszünk minden programnak új időpontot találni, az ezzel kapcsolatos átszervezési munkák már folyamatban vannak” - olvasható a szervezők közleményében.

Az Akvárium a vírushelyzettől, és az aktuális körülményektől függően folyamatosan tájékoztatást ad az új dátumokról és biztosít mindenkit, hogy a már megváltott jegyek automatikusan érvényesek a koncertek új időpontjára.

Objektum doboz

A klubkoncertek egyik ikonikus helyszíne, a Dürer Kert is közölte, hogy halasztja a programok megtartását: „A magyar kormány határozata alapján, betartva a veszélyhelyzeti intézkedéseket annak érdekében, hogy minél előbb megfékezhetővé váljon a koronavírus terjedése, a Dürer Kert március 31-ig tervezett koncertjei elmaradnak, vagy későbbi időpontban kerülnek megrendezésre” - olvasható a szervezők közleményében.

Objektum doboz

A Budapest Park a szabadtéri koncertek egyik kedvelt helyszíne; amely ugyan még nem nyitott meg, de máris bejelentette, hogy üzemeltetői számára az egész közösség egészsége és biztonsága a legfontosabb.

„A Budapest Park mint mindig, most is a jogszabályi előírásoknak megfelelően jár el. Amennyiben a rendezvényekre bevezetett rendelet nyitásunkig érvényes lesz, érinteni fogja a koncertjeinket, úgy azokat későbbi időpontban tartjuk meg. Figyelemmel kísérjük a koronavírussal kapcsolatos híradásokat és kormányzati kommunikációt, és ezek szerint fogunk cselekedni. Erről folyamatos tájékoztatást biztosítunk Nektek” - olvasható a Park közleményében.

A Budapest Park mint mindig, most is a jogszabályi előírásoknak megfelelően jár el
A Budapest Park mint mindig, most is a jogszabályi előírásoknak megfelelően jár el
Fotó: Facebook

Kapcsolódó írásaink

Veszélyhelyzetet rendelt el a kormány

ĀAz egyetemeken intézménylátogatási tilalmat rendeltek el - Betiltják a 100 főnél nagyobb beltéri, valamint 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom