Kultúra

A Zeneakadémia kategóriájában a legjobbak között

QS felsőoktatási rangsor

A neves brit Quacquarelli Symonds (QS) oktatási ranglistán a művészeti egyetemek kategóriájában a 47. helyen végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, ezen belül az intézményi hírnév szempontja alapján a még előkelőbb 21. helyet szerezte meg.

A kelet-közép-európai régió művészeti egyetemei közül csak a Zeneakadémia szerepel az első ötvenben, az uniós mezőnyt nézve a 14., az intézményi hírnév szempontja alapján pedig a 8. helyen áll. A világelső az amerikai Juilliard Főiskola, a második a londoni Királyi Zeneművészeti Kollégium, a harmadik pedig a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetem. A QS szakterületi rangsorok készítői öt szempontot vesznek figyelembe: az intézmény tekintélyét a tudományos szférában, a tudományos munkák idézési gyakoriságát, oktatói és kutatói minőségét, a diákok és oktatók arányát, a munkáltatók véleményét, illetve nemzetközi nyitottságát.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom