Kultúra

Alekszej Vologyin a Müpában ad koncertet

Ragyogó technikai tudás

Haydn, Beethoven és Chopin művei hangzanak el Alekszej Vologyin (képünkön) zongoraestjén az MVM Koncertek – A Zongora-sorozaton a Müpában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben holnap 19.30-tól.

Alekszej Vologyin a Müpában ad koncertet
Alekszej Vologyin
Fotó: MH

A világhírű orosz zongoraművész játékában két alkotóelem is ötvöződik: érzékeny billentésmódja ragyogó technikai tudással párosul. A művész karrierje a 2003-as zürichi Anda Géza Nemzetközi Zongoraversenyen aratott győzelme óta töretlenül ível felfelé, generációja egyik legkeresettebb művésze. A hazai közönség is számos alkalommal élvezhette előadását, legutóbb a Kaposfesten, ahol kamarazenészi oldaláról is megismerhettük. A koncert első fele a bécsi klasszika jegyében telik: a művész Haydn Esz-dúr szonátájával Beethoven Esz-dúr szonátáját állítja párhuzamba. Majd a romantika nagymesterének, Chopinnek a művei csendülnek fel. A Zongora-sorozat március 18-án a Zeneakadémia Nagytermében folytatódik Várjon Dénes zongoraestjével, majd április 14-én az amerikai Jonathan Biss mutatkozik be ugyanitt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom