Kultúra

Hét kategóriában adták át az Artisjus-díjakat

Oláh Kálmán az év zeneszerzője

Tátrai Tibort (képünkön) életműdíjjal, Oláh Kálmánt az év zeneszerzője, Hujber Szabolcsot pedig az év szövegírója címmel jutalmazták az Artisjus 2020-as díjainak átadóján hétfő este Budapesten.

Hét kategóriában adták át az Artisjus-díjakat
Tátrai Tibor
Fotó: Facebook

A szerzői egyesület huszadik alkalommal adta át a díjakat, a harminc évnél fiatalabb alkotókat pedig hatodik éve ismerik el Junior Artisjus-díjjal. A cél felhívni a figyelmet a sikeres zenei produkciókba fektetett szerzői munkára – írta az MTI. Hét zenei kategóriában díjazták a szerzőket, valamint idén is odaítélték a múlt év legjobb produkciójának járó elismerést. A hétfői díjátadó helyszíne a Budapest Music Center koncertterme volt. Az év produkciója Lévai Balázs Like a Child című dokumentumfilmje lett, amely a 2017-ben, fiatalon elhunyt Fábián Juli énekes–dalszerző pályáját mutatja be. Az év junior könnyűzenei alkotóinak járó díjat Hegyi Dóra „Ohnody”, Tálas Áron és az Antares együttes szerzői közössége vehette át. Az év komolyzenei műve Virágh András Gábor Gregorian Notes, valamint Sugár Miklós L. v. B. alio modo című zeneműve lett. Az év junior komolyzenei alkotója címet Kecskés D. Balázs kapta. Az év magyarnótaszerzője Niczky Géza lett. Az irodalmi díjazottak névsorát az Artisjus már korábban nyilvánosságra hozta, az elismeréseket szintén ezen az ünnepségen adták át. Az irodalmi nagydíjat Kovács András Ferenc kapta, a többi díjazott Cselényi Béla, Kováts Judit, Szajbély Mihály és Mártonffy Marcell.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom