Kultúra

Izgalmas tanulmánykötet jelent meg a képregényfilmekről

Már kapható a boltokban a Filmanatómia-sorozat hatodik kötete: A képregényfilm a címében hivatkozott műfajt járja körbe.

Izgalmas tanulmánykötet jelent meg a képregényfilmekről
A kötetben külön tanulmányok foglalkoznak a legismertebb, legnépszerűbb szuperhősök, Batman, Superman, és Pókember filmes megjelenéseivel is
Fotó: MH

A kötetben a társadalomtörténeti áttekintés mellett szó esik a szuperhősfilm-képregényfilm fogalommeghatározásáról, és külön tanulmányok foglalkoznak a legismertebb, legnépszerűbb szuperhősök, Batman, Superman, és Pókember filmes megjelenéseivel is. Szó esik továbbá a Marvel- és DC-moziuniverzumokról, illetve önálló fejezetet kap Stan Lee életútja és hatása a képregényekre.

Emellett a szerzők nem feledkeztek meg az eredetileg kisebb kiadók égisze alatt megjelent, ugyanakkor fontos művekről, mint a Sin City, a Watchmen vagy a Kick-Ass.

A kötet rajongók és laikusok számára egyaránt hasznos olvasmány lehet.

A filmvetítésekkel egybekötött rendhagyó könyvbemutatóra a szerzők jelenlétében és közreműködésével, március 12-én, csütörtökön 18 órai kezdettel kerül sor az Budapesten, az Erzsébet körúton található Art+ Cinemában.

A rendezvényre a belépés ingyenes, a bemutató után előbb a Deadpool második részét, majd a tavalyi év egyik sikerfilmjét, Todd Phillips Jokerét nézhetik meg az érdeklődők a helyszínen. A vetítésekre 2400 forintért lehet jegyet váltani, ezért az összegért cserébe viszont mindenki kap egy példányt a könyvből is.

Kapcsolódó írásaink