Kultúra

A mozgóképszemle vendége Klaus Maria Brandauer

Idelátogat a Zárójelentés főszereplője

Szabó István Zárójelentés című filmjének főszereplője, Klaus Maria Brandauer (képünkön) osztrák színész lesz a február 25-én kezdődő Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemle díszvendége – közölték tegnap
a szervezők.

A mozgóképszemle vendége Klaus Maria Brandauer
Klaus Maria Brandauer
Fotó: AFP

A lapunkhoz eljuttatott közlemény felidézi, hogy Klaus Maria Brandauer pályáját színházi szerepekkel kezdte, sokáig nem vállalt filmes munkákat. Ebben az áttörést Szabó István Mephisto című filmje hozta el számára. Az alkotás 1982-ben megkapta a legjobb külföldi filmért járó Oscar-díjat, Brandauer pedig a David di Donatello-díjat. „Örülök, hogy ilyen hosszú idő után ismét együtt dolgozhattam Szabó Istvánnal. A legutóbbi filmünk óta, több mint harminc éve személyes kapcsolatban állunk, így amikor felajánlotta nekem a Zárójelentés főszerepét, azonnal igent mondtam” – nyilatkozta a színész.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom