Kultúra

Hősként fogadták hazájában az Oscar-díjas Bong Dzsun Hót

Hősként fogadták vasárnap hazájában az Oscar-díjas Bong Dzsun Ho dél-koreai filmrendezőt, akinek Élősködők című filmje négy elismerést is kapott az amerikai filmakadémiától.

Hősként fogadták hazájában az Oscar-díjas Bong Dzsun Hót
Bong műve az első az amerikai filmakadémia rangos elismerésének történetében
Fotó: AFP/Matt Petit

„Köszönöm, hogy a hideg idő ellenére ilyen sokan jöttek el fogadásomra” - mondta az Bong az Incseoni Nemzetközi Repülőtéren összegyűlt több száz újságírónak, fotósnak és tisztelőjének.

Az Élősködők májusban elnyerte a cannes-i filmfesztivál fődíját, az Arany Pálmát, azóta több ország filmszervezetének és a kritikusok több díját is megszerezte, köztük a Golden Globe-díjat és a brit filmakadémia díját.

Egy hete négy Oscar-díjat kapott az amerikai filmakadémiától, neki ítélték a legjobb filmnek, a legjobb idegen nyelvű filmnek, a legjobb rendezőnek és a legjobb forgatókönyvnek járó díjat. Az amerikai filmakadémia 92 éves történetében először nyerte el nem angol nyelvű alkotás a legjobb filmnek járó díjat.

„Hosszú utat tettünk meg az Egyesült Államokban és örülök annak, hogy véget ért” - mondta Bong utalva arra, hogy tavaly nyár óta vezette azt a dél-koreai csoportot, amely a film promócióját folytatta az Egyesült Államokban.

Kapcsolódó írásaink

Végre Brad Pitt is kapott egy Oscart

ĀTörténelmet írt az Élősködők című dél-koreai film - Joaquin Phoenix kapta a legjobb színész Oscar-díját - Renée Zellweger lett a legjobb női főszereplő - Bong Dzsun Ho lett a legjobb rendező

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom