Kultúra

Szombaton az A38 Hajón mutatja be új lemezét a Képzelt Város

Február 15-én, szombaton az A38 Hajó fedélzetén mutatja be a közönségnek legújabb, Samizdat címet viselő albumát a post rockot játszó Képzelt Város zenekar.

Szombaton az A38 Hajón mutatja be új lemezét a Képzelt Város
A Képzelt Városnak a Samizdat című anyag már az ötödik albuma lesz
Fotó: Vadászi Zoltán

Bár másfél évtizede alakult, és azóta számos tagcserén is átesett a Képzelt Város, a csapat ma is aktív és markáns szereplője a hazai zenei színtérnek. Legújabb, Samizdat című nagylemezük - amely már az ötödik a sorban - február 14-én, pénteken jelenik meg. A nyolc dalt tartalmazó albumról eddig négy nótához készült klip: először két éve a Lights Outhoz, nemrégiben a címadó Samizdathoz, majd a Stolen Landhez, legutóbb pedig az Unsoundhoz.

Objektum doboz

Erről a dalról így mesélt a zenekar csellistája, Bos Michaela Lilla: „Az Unsoundban számomra egy picit ilyen se veled, se nélküled viszonyt tükröz a szöveg, amit lehet párkapcsolati viszonyban értelmezni, de sok olyan eset van, amikor csinálunk valamit, amit nem szeretünk csinálni, de nem tudunk kitörni belőle mégsem, mert szükségünk van rá annak ellenére, hogy sokszor boldogtalanok vagyunk miatta.”

Objektum doboz

A számhoz készült klipben is ezt az érzést próbálta megragadni Balogh Ádám és Cseh József: „Egy közös baráton keresztül ismertük meg a  zenekart, majd egyből adta magát egy videoklip lehetősége. Az Unsound című számot választottuk az új albumról, melynek ritmusa és hangulata már első hallgatás után egyértelművé tette, hogy egy kortárs tánc videót fogunk készíteni. Ehhez szerencsére nagyon tehetséges táncosokat találtunk. A lányok hamar ráéreztek a zene mondanivalójára, így egy élmény volt megtervezni és rögzíteni a legapróbb  mozdulatokat is. „Az egész csapat egyet ért abban, hogy a zene és a klip együttes harmóniája több mondanivalót is magában rejt: egy új  kezdet iránti vágyódást, az elengedés nehézségeit és a mindennapi belső vívódásokat.” - mondták el a videóról az alkotók.

A Képzelt Város február 15-én, szombaton élőben is bemutatja a közönségnek az új dalokat, mégpedig az A38 Hajón lehet őket elcsípni a szlovák Shallov zenekar társaságában. A bulira pénteken még kedvezményes, elővételi áron lehet belépőt váltani, bővebb információ a jegyvásárlásról erre a linkre kattintva érhető el.