Kultúra

Turnéra indultak a kortárs keresztény könnyűzene jeles előadói

A kortárs keresztény könnyűzene jeles előadói és a műfaj hazai képviselői indultak országos és határon túli turnéra az Ez az a nap! rendezvénysorozat keretében, melynek egyik állomása február 13-án Kecskeméten lesz, a Messzi István Sportcsarnokban, ahol többek mellett fellép a világhírű Delirious? egykori frontembere, Martin Smith és zenekara valamint Noel Richards, de a magyarok között ott lesz majd - mások mellett - Mező Misi is.

Turnéra indultak a kortárs keresztény könnyűzene jeles előadói
A kortárs keresztény könnyűzene jeles előadói és a műfaj hazai képviselői indultak országos és határon túli turnéra
Fotó: Facebook / Ez az a nap!

Az immár 20 éves Ez az a nap! egy civil kezdeményezésből - az elmúlt években - egy mozgalommá nőtte ki magát” - meséli László Viktor, az Ez az a nap! megálmodója. Évről évre azon dolgozunk, hogy az Ez az a nap! alkalma egy lelki feltöltődés legyen – teszi hozzá, elmondva, hogy július 18-án Budapesten, az új Puskás Arénában (volt Népstadion) ünneplik a mozgalom 20 éves jubileumát egy nagyszabású rendezvénnyel, nemzetközi és hazai sztárvendégekkel, mintegy 50 ezer nézőt várva itthonról és a határainkón túlról egyaránt. Lényegében egy felekezetközi szerveződés vagyunk, amelyben a történelmi egyházak híveinek éppúgy helyük van, mint a kisebb egyházakhoz tartozóknak, de örömmel látjuk, hogy egyre több világi látogató is érkezik a rendezvényeinkre – mondta az alapító.

A 20 éves jubileumi Ez az a nap! előfutáraként februárban országos és határon túli városokat is érintő turnéra kerül sor. A turné összes állomásán fellép Martin Smith, az egykori Delirious? zenekar frontembere, valamint a szintén Nagy-Britanniából érkező Noel Richards is.

A Delirious? zenekar vezetőjeként megismert Martin Smith - a világhírű brit csapat feloszlása után - szóló karrierbe kezdett, hogy ilyen módon folytassa szolgálatát. Az idén ötven éves énekes-dalszerző bár már harminc éve aktívan jelen van a keresztény zenei életben, még mindig tud olyat mutatni és letenni az asztalra, amely után az emberek nem csak a kitűnő zenészt, hanem a példaképet is meglátják benne. 

Noel Richards több mint negyven éve aktív énekes, dalszerző, aki szolgálata során bejárta már az egész világot, hogy Istenről tegyen bizonyságot. A legkülönfélébb helyszíneken lépett fel a világ számos országában a templomoktól kezdve a stadionokig. Noel Richardsnak több mint egy tucat albuma jelent meg, és ezen kívül számos élőfelvételes lemezen közreműködött, melyek közül a legsikeresebb – amelyen a We want to see Jesus lifted high című dalát adja elő - 500 000 példányban kelt el.

Február 13-én tehát Kecskemétre ér a turné, ahol fellép – a nemzetközi sztárok mellett – Mező Misi, Mike Sámuel, Pintér Béla, Csiszér László, Prazsák László.

Február 14-én pedig Szeged közönsége készülhet, oda akkor ér az Ez az a nap!

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom