Kultúra

Változatos programok a Magyarság Házában

Ezen a héten is változatos programokkal várja a látogatókat a Magyarság Háza. Lesz könyvbemutató, előadást tartanak az alsólendvai várról, a hét lezárásaként pedig mesedélelőttöt tartanak.

Változatos programok a Magyarság Házában
Duna-palota
Fotó: MH

Január 29-én, szerdán 18 órától Fekete Vince József Attila-díjas erdélyi költő, novellista, parodista mutatja be Vargaváros című verseskötetét a Magyarság Háza Irodalmi Szalon keretében.

Két nappal később, január 30-án ugyancsak 18 órától Göncz László történész, író, kisebbségkutató tart ismeretterjesztő előadást az alsólendvai várról és az alsólendvai Bánffyak koráról, a még mindig ismeretlen Muravidék tárgyi és szellemi értékeiről, valamint a több évszázados magyar-szlovén együttélésről és az impériumváltást „okozó” 20. századról.

Február 2-án 10:30-tól Mesedélelőttre várják a gyerekeket: Écsi Gyöngyi Az élet vize című bábos-zenés mesejátékát tekinthetik meg az érdeklődők.

A mesejáték Jánoska királyfiról és Tündérszép Ilonáról szól és arról, mennyi bölcs döntést kell hozni ahhoz, hogy az emberfia belekóstolhasson az élet vizébe. Écsi Gyöngyi a palóc népmesék világába röpíti el a gyerekeket, előadásában ötvöződik a bábjátékos és a népdalénekes-mesemondó szerep. A kovácsoltvas díszlet, a kendők, a kesztyűbábok és maszkok segítségével az ősi magyar mitológiai világképben rajzolódik ki a mese körvonala.

Az előadás után kézműves foglalkozáson vehetnek részt azok, akiknek alkotni támad kedvük.

Mindhárom rendezvényre ingyenes a belépés, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a magyarsaghazainfo@gmail.com e-mail címen lehet.