Kultúra

Sikerrel zárult a MÁV Szimfonikus Zenekar kínai turnéja

Kodály és Dohnányi zenéi Keleten

A MÁV Szimfonikus Zenekar ünnepi turnéja Kínában nagy sikerrel ért véget. Az MTI közleménye szerint az együttes a napokban érkezett haza csaknem kéthetes fellépéssorozatáról. Hét koncertet adtak Kína öt városában. A turné apropója a magyar–kínai diplomáciai kapcsolatok hetvenedik évfordulója volt.

A zenekar december 28-i koncertje volt az ünnepségsorozat záróeseménye, a hangversenyen jelen voltak a pekingi magyar nagykövetség munkatársai is. Az együttes ezután Tiencsinben adott két koncertet, 31-én és az új év első napján a tajjüani Shanxi Grand Theaterben lépett fel, majd január 2-án Csangsában szerepeltek, végül a sanghaji operaházban játszottak. A zenekar korszerű koncerttermekben lépett fel, ahol teltház előtt és hatalmas sikerrel játszott a közönségnek. Bartók Béla, Kodály Zoltán, Dohnányi Ernő, Ránki György és Erkel Ferenc zenekari művei hangzottak el, és néhány Strauss-művel is kiegészült a program. Valamennyi előadáson Medveczky Ádám vezényelt.
 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom