Kultúra

Rétvári Bence a meleg Jézusos film eltávolítását követeli

Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke felszólította a Netflix streamingszolgáltatót arra, hogy azonnal törölje kínálatából a Jézust melegként ábrázoló brazil rövidfilmet, ugyanis az keresztények millióit sérti meg Magyarországon, és milliárdjait világszerte.

Rétvári Bence a meleg Jézusos film eltávolítását követeli
Óriási a felháborodás a Netflix karácsonyi műsora miatt
Fotó: imdb

Az Emmi parlamenti államtitkára a KDNP honlapján tette közzé a Krisztus első megkísértése című film kapcsán megfogalmazott álláspontját.

„Felháborító, hogy egy ilyen alkotás műsorra kerülhet, sőt a Netflix hirdeti és reklámozza is a filmet, mintegy komédiaként tálalva azt a felhasználók számára.

A kereszténységből – csakúgy, ahogy bármely más vallásból – nem űzhető gúny, hiszen az más emberek vallásszabadságát, emberi méltóságát sérti. A keresztényeket is megilleti a tisztelet, mint minden embert, és ez alól egy olyan platform sem kivétel, mint a Netflix. A cég által forgalmazott film direkt provokáció, a keresztényeket és a kereszténységet gyalázó alkotás.

Már közel másfél millió ember írta alá személyesen azt a petíciót, mely így fogalmaz: »Mélyen megsért, hogy közzétették és hirdetik a vallásgyalázó Krisztus első kísértése című filmet, ráadásul karácsonyi kiadásként az adventi várakozás idején. A film vallásgyalázó elemekkel van tele, Jézust homoszexuálisként ábrázolja, Szűz Máriát házasságtörő nőként, az apostolokat pedig alkoholistaként. Ez teljességgel elfogadhatatlan. Kérem, hogy azonnal töröljék katalógusukból a megbotránkoztató filmet, és kérjenek bocsánatot a megsértett keresztényektől!«

Ha Netflixnek értelmezhető fogalom a tolerancia, ha számít emberek milliói vallási meggyőződésének durva megsértése, akkor azonnal törölje a magyar műsorkínálatából keresztényeket sértő botrányfilmet!”

A hírről egyébként több balliberális oldal - köztük a hvg.hu - is beszámolt, azonban azt állítják, hogy a KDNP leszedte ezt a honlapjáról. De az igazság az, hogy erről szó sincs, a közlemény még mindig ott van az oldalon.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a felháborító film ellen egyébként számtalan keresztény szervezet tiltakozott, több vallási vezető is felszólalt, és a világ több pontján indult petíció annak érdekében, hogy a Netflix törölje a produkciót.

Kapcsolódó írásaink