Kultúra

Keresztény szervezetek tiltakoznak a Jézust melegként ábrázoló film ellen

Órási tömeget háborított fel Brazíliában a Netflix új karácsonyi rövidfilmje a The First Temptation of Christ.

Keresztény szervezetek tiltakoznak a Jézust melegként ábrázoló film ellen
Óriási a felháborodás Brazíliában a Netflix karácsonyi műsora miatt
Fotó: imdb

A Krisztus első megkísértése című 46 perces film története szerint a 30 éves Jézus születésnapja alkalmából érkezik haza, magával hozva Orlandót, a meleg szeretőjét. A Brazíliában igen hamar hírhedtté vált film óriási felháborodást váltott ki a közösségi oldalakon, mivel sokak szerint a készítők megsértették a keresztényeket. Henrique Soares da Costa, a brazil Pernambuco állam püspöke mellett a brazil elnök fia is, Eduardo Bolsonaro is felszólalt a film ellen. Nem vagyok megelégedve Jézus Krisztus ábrázolásával; meleg és nem hajlandó beszélni Istennel - közölte Eduardo Bolsonaro.

Objektum doboz

Az online petíció, amit már majdnem kétmillióan írtak alá, arra kéri a Netflixet, hogy szedjék le a vallásukat sértő filmet. A szolgáltató még nem nyilatkozott az ügy kapcsán.

A rövidfilmet egy YouTube csatorna, a Porta dos Fundos készítette.

Magyarországon is petíció indult a Krisztus első kísértése ellen a Citizengo-n. Az oldalon kiemelik: „Homoszexuálisnak állítja be Jézust a hetekben megjelent Krisztus első kísértése című brazil film. A botrányos alkotás Szűz Máriát házasságtörő nőként, Jézus tanítványait pedig alkoholistaként ábrázolja. A Netflix karácsonyi kiadásként hirdeti a filmet, amelynek egyes további elemei olyan megbotránkoztatóak, hogy nem szeretnénk velük olvasóinkat sokkolni. A film készítői és forgalmazói keresztények millióit sértik meg.”

A kérvényt már több mint 600 ezren írták alá.