Kultúra

Már közel 2,5 millióan írták alá a meleg Jézusos film elleni petíciót

Már több mint 2,3 millióan írták alá a Netflixen futó rövidfilm, a Krisztus első megkísértése elleni petíciót - írja a Breitbart. A Jézust melegként ábrázoló brazil film ellen világszerte tiltakoznak a keresztény szervezetek.

Már közel 2,5 millióan írták alá a meleg Jézusos film elleni petíciót
Óriási a felháborodás a Netflix karácsonyi műsora miatt
Fotó: imdb

A petíciót három hete indították a change.org-on, és azóta folyamatosan növekszik az aláírások száma. Főleg Brazíliában lázadtak fel a film ellen, de egyébként több nyelven és több országban - köztük hazánkban is - indult hasonló aláírásgyűjtés.

A karácsonyi különkiadásként feltüntetett 46 perces alkotás története szerint a 30 éves Jézus születésnapja alkalmából érkezik haza Józsefhez és Máriához, magával hozva Orlandót, a meleg szeretőjét.

Az online petícióban arra kérik a Netflixet, hogy távolítsák el a filmet a kínálatukból, de emellett felelősségre vonnák a készítőket, a Porta dos Fundos Youtube-csatornát is, amiért kigúnyolták a keresztény hitet.

A petíció továbbá felhívja a Netflixet, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot azért, amiért „súlyosan megsértette a keresztényeket”.

A rövidfilm ellen számtalan vallási vezető felszólalt, és a brazil elnök fia, Eduardo Bolsonaro is hangot adott elégedetlenségének.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom