Kultúra

Ezeket a filmeket érdemes idén megnézni

Az idei évben is rengeteg olyan film fog megjelenni, ami miatt érdemes lesz moziba menni. 

Ezeket a filmeket érdemes idén megnézni
Guy Ritchie az Aladdin után újra gengszterfilmet forgatott
Fotó: imdb

Richard Jewel balladája

A 89 éves Clint Eastwood,  4 Oscar-díjjal elismert színész- és rendezőlegenda ismét egy megtörtént eset alapján, sok nagyszerű színész segítségével készítette el - valószínűleg - mindvégig feszült hangulatú, hátborzongató igazságokat feltáró filmjét: témája egy olyan bűnügy, amelynek a megoldása máig kétséges. Az előzetes alapján Eastwood egy igazi, régimódi drámát rakott össze, amely január 23-án fog megérkezni a hazai mozikba. 

Objektum doboz

007 Nincs idő meghalni

Utoljára láthatjuk a James Bondot ikonikusan megformáló Daniel Craig-et a híres 007 öltönyében. Craighez olyan színészek csatlakoznak, mint Rami Malek, Christoph Waltz, valamint Léa Seydoux. A történet szerint James Bond visszavonult és Jamaicán élvezi a megérdemelt pihenést. De a nyugalom nem tarthat sokáig, egy régi barátja, Felix Leiter a CIA-tól a segítségét kéri. A hazai mozikba április 9-én érkezik meg a film. 

Objektum doboz

Gretel & Hansel (Jancsi és Juliska)

Ha csak egy horrorfilmet lehetne megnézni 2020-ban, akkor az mindenképpen a Gretel & Hansel, azaz Jancsi és Juliska legyen. Az Oz Perkins által rendezett film, már az első előzetesével magával ragadta a műfaj rajongóit, ugyanis lélegzetelállító képi világa olyan filmekre emlékeztet, mint A Világítótorony, vagy A Szent hegy,  igazi minőségi rettegésre lehet számítani a Gretel & Hansel-tőlA filmet Amerikában 2020. január 31-én mutatják majd be, magyar premierről jelenleg még nem tudni. 

Objektum doboz

Lelki ismeretek 

Természetesen nem maradhat el ez az év sem Pixar-film nélkül, aminek persze a nézők mindig örülnek. A történet szerint  Joe Gardner, a középiskolai tanár (Jamie Foxx), aki mindig is dzsesszzenész szeretett volna lenni. Amikor viszont ehhez közel került volna, váratlanul elhalálozik, a lelke pedig egy túlvilági térbe kerül, ahol a többi lelket is képzik. A film június 18-án kerül a magyar mozikba. 

Objektum doboz

Tenet

Christophert Nolan új filmjéről, annyit már biztosan tudunk, hogy egy akciódús kémtörténet lesz, amelyben nem kevesebbet, mint a harmadik világháború kitörését próbálják megakadályozni. A film 2020. július 17-én érkezik a mozikba, a főszerepben John David Washington mellett látható lesz Robert Pattinson, Kenneth Branagh, valamint Michael Caine is. Az előzetes alapján egy az Eredethez hasonló filmre lehet számítani. 

Objektum doboz

A feleségem története

Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története a féltékenység természetrajzát ábrázoló romantikus film, Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett regénye alapján készült. A feleségem történeté-ben Störr kapitányt Gijs Naber, feleségét, Lizzyt a James Bond-, Mission: Impossible-filmekből és a cannes-i Arany Pálmás Adéle életéből ismert világsztár, Léa Seydoux alakítja. Fontos szerepben lesz látható Louis Garrel francia színész, akit elsősorban Bernardo Bertolucci Álmodozók című filmjéből ismer a hazai közönség. A film megjelenésének még nincs pontos ideje. 

Objektum doboz

Dűne (2020)

David Lynch után most a Szárnyas fejvadász 2049 rendezője, Denis Villeneuve nyúl hozzá Frank Herbert kultikus sorozatának első kötetéhez. A projekthez olyan színészek szálltak be, mint Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson vagy Oscar Isaac, Javier Bardem, de még Josh Brolin is látható lesz majd valamilyen mellékszerepben. A filmről eddig még egy plakát sem érkezett, mégis az sci-fi rajongók legjobban várt filmje lett. Az sem elhanyagolható információ, hogy a film egy részét Budapesten vették fel. 

A film premierjét valószínűleg hálaadás idejére időzítették az amerikai mozik
A film premierjét valószínűleg hálaadás idejére időzítették az amerikai mozik
Fotó: empire.com

Úriemberek 

Guy Ritchie az elmúlt 10 évben igen megkérdőjelezhető filmeket rendezett, talán a 2009-es Sherlock Holmes volt az utolsó vállalható filmje, ami azért is igazán nagy kár, mert egy olyan rendezőről van szó, aki egymás után két mára már klasszikus filmet készített (A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, Blöff). De az Úriemberek előzetese alapján Guy Ritchie visszatér a gyökereihez, ami annyira jól áll neki, a rajongói nem kis örömére.  McConaughey-t, Hugh Grant-et, Charlie Hunnam-t, valamit CollinFarrel-t január 30-től láthatjuk majd egy vásznon. 

Objektum doboz

A vadon hívó szava

Jack London klasszikus regényéből az Így neveld a sárkányodat rendezője a Logan forgatókönyvírója készített filmet, nem más főszereplésével, mint Harrison Ford, de persze nem csak az ő karaktere, hanem annak hűséges barátja, Buck is kiemelt figyelmet kap. A vadon hívó szava biztosan az év egyik legszívszorítóbb filmje lesz, ami viszont animációjával valószínűleg meg fogja osztani a közönséget. 

Objektum doboz


 

Kapcsolódó írásaink

Tökéletlen, mégis méltó befejezés

ĀStar Wars: Skywalker kora filmkritika - Lezárult a Disney-éra korántsem tökéletes trilógiája, mi pedig spoiler-mentesen elmondjuk, milyen is lett az utolsó rész