Kultúra

A budapesti New York Kávézó lett a világ legszebb kávézója

„Aki itt leül egy asztalhoz, valószínűleg ideje nagy részét felfelé tekintve tölti, a márványoszlopokat és az angyal stukkókat csodálva, és persze fényképeket készít” – olvasható a CNN Travel cikkében, amely a világ legszebb kávéházának nevezi a budapesti New York kávéházat.

A budapesti New York Kávézó lett a világ legszebb kávézója
A CNN szerint a világ legszebb kávézója a budapesti New York
Fotó: CNN Travel

A CNN a budapesti New York kávéházat méltatva azt írta: az arra járó „úgy fogja érezni magát, mintha a Sixtus-kápolna magyar megfelelőjébe érkezett volna”.

A portál emlékeztet, hogy a kávéház olasz reneszánsz stílusban épült, csillogó csillárok és látványos freskók díszítik. Ez az egyik legrégebbi kávézó, története 125 évvel ezelőttre nyúlik vissza.

A CNN ismertetése szerint az Erzsébet körúti kávézó a forgalmasabb napokon körülbelül kétezer vendéget fogad, de egy kevésbé forgalmas napon is betérnek több mint ezren. 

A portál a New York kávéház irodalmi vonatkozásait is említi, illetve méltatja az étlapkínálatot is.

Mint Földes Gábor, a New York-palota hotel PR- és marketingigazgatója elmondta, most inkább turisztikai attrakció a kávéház, de ennek ellenére is naponta több mint ezer fogyasztó vendégük van.

Kapcsolódó írásaink

Kiszorító hadműveletek

ĀA szocialisták sorozatosan veszítik el pozícióikat a fővárosi önkormányzatokban, a velük szövetséges párbeszédesek is átigazoltak a Momentumhoz, illetve a DK-hoz

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom