Kultúra

Hagyomány és innováció a zenei nevelésben

Élményszerű ének-zene órák

A tanulók képességkibontakoztatásának elősegítése a köznevelési intézményekben című EFOP-projekt zenei területének eredményeit értékelték tegnap a Zeneakadémián tartott konferencián.

A hagyományon alapuló, de innovatív módszereket kidolgozó zenei nevelési program a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem vezetésével valósult meg. Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora Kodály Zoltán gondolatát idézte köszöntőjében: „Sokkal fontosabb, hogy ki az énektanár Kisvárdán, mint hogy ki az Opera igazgatója. Mert a rossz igazgató azonnal megbukik, de a rossz tanár harminc éven át harminc évjáratból öli ki a zene szeretetét.” Mint mondta: a cél az, hogy jó ének-zene tanárok legyenek minden iskolában, Budapesttől Kisvárdáig, ehhez pedig szükség van módszertani megújításokra, az ének- és zeneórák élményszerűvé tételére. Bejelentette: a program legsikeresebb eredménye a digitális tananyag fejlesztése lett.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom