Kultúra

Rangos építészeti díjakat kapott a Bölcs Vár

Hagyomány és megújulás

Amint arról lapunk hétvégi számában is beszámoltunk, a régi budai városháza gyönyörűen felújított épületében, a Bölcs Várban rendezte meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) az 5. Startupok Éjszakáját.

A helyszínválasztás nem volt véletlen: az épület novemberben két komoly építészeti elismerést is elnyert. A Pro Architectura díjat olyan kiemelkedő és innovatív alkotások nyerhetik el, amelyek a folyton megújuló, mégis klasszikus magyar építészeti kultúrát és értékeket hivatottak megőrizni, népszerűsíteni és továbbörökíteni az utókor számára. A Bölcs Vár felújítási munkálatai – 2014 és 2018 között – már a kezdetektől ennek szellemében zajlottak. Emellett a fővárosi önkormányzat és a Budapesti Építészkamara 2019-es Budapest Építészeti Nívódíját is elnyerte az épület, megelőzve az újpesti piac otthonának komplex átalakítását és a MOME campusfejlesztését.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom