Kultúra

Változatos adventi programok Budapesten és Szentendrén

Ünnepi ráhangolódás koncertekkel a Várkert Bazárban

December 1. és 22. között vasárnaponként várja a látogatókat az Advent a Várkert Bazárban című rendezvénysorozat, amelyet immár ötödik alkalommal rendeznek meg. Az MTI tájékoztatása szerint az eseménysorozat minden alkalma külön tematika köré épül, idén a mese, a környezettudatosság, az adományozás és az ünnepi ráhangolódás áll a nagyrészt ingyenes programok középpontjában.

Változatos adventi programok Budapesten és Szentendrén
Iparművészeti vásár is várja az érdeklődőket
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A Várkert Bazár impozáns elhelyezkedésével egyedülálló módon biztosít helyszínt a karácsonyi készülődéshez. Az év különlegessége, hogy az adventi vasárnapok változatos programjai tematikusan épülnek fel. Az esemény háziasszonya Szinetár Dóra Jászai-díjas színésznő, énekesnő, aki az adventről mond meséket.

Napközben a látogatók ingyenes kézműves-foglalkozásokon vehetnek részt, előadásokat láthatnak és a kortárs iparművészeti vásár termékei között válogathatnak. Esténként pedig olyan színvonalas produkciók várják őket, mint Bíró Eszter interaktív családi koncertje, Snétberger Ferenc és Michel Godard virtuóz zenei estje, Both Miklós Elfeledett karácsony Ukrajnában című zenés produkciójának ősbemutatója, valamint a Random Trip improvizatív koncertsorozatának rendhagyó estje Big John Whitfield amerikai soul-funk énekessel, a Vienna Gospel Society kórussal és Dés László Kossuth- és Liszt-díjas zenésszel, zeneszerzővel. Az esti programokra jegyek a Várkert Bazár honlapján válthatók meg.
Szentendre történelmi belvárosa újra ünnepi díszbe öltözik az adventtől vízkeresztig tartó időszakra. Az adventi vasárnapok délutánjain ünnepélyes gyertyagyújtásra várják a látogatókat a Fő téri kereszt körül elhelyezett óriási adventi koszorúnál.

Kapcsolódó írásaink