Kultúra

Idén is lesz Budapest Fashion Night

Idén is megrendezik a Budapest Fashion Night programsorozatot, amely a késői időpontokban is várja a divat iránt érdeklődőket.

Idén is lesz Budapest Fashion Night
Egyre többen érdeklődnek a magyar tervezők iránt
Fotó: BCEFW Facebook

„Egyre többen érdeklődnek a magyar tervezők iránt, a véleményformálók szerint a magyar márkák eljutottak oda, hogy nemzetközi szinten lehet őket értékesíteni” - mondta Forintos-Szűcs Anita, a Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgató-helyettese, aki az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának közös vendége volt hétfőn.

Mint hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy tudatos vásárlói réteget építsünk ki Magyarországon. Tavaly decemberben ötven bolt csatlakozott a Budapest Fashion Nighthoz, idén is lesznek kerekasztal-beszélgetések, meg lehet ismerni a tervezőket. Forintos-Szűcs Anita hozzátette: szeretnének segíteni a magyar vásárlóknak a karácsonyi készülődésben. „Magyarországon a fast-fashion, az outlet, a secondhand ruházat fut, de jó irány, amelyet a rendezvényünk is képvisel. Az elmúlt hétvégén a Budapest Central Europe Fashion Week-en nyolcvan külföldi vendég vett részt, a nagyközönség már a jövő tavaszi modelleket is láthatta” - jegyezte meg a szakértő.

Kitért arra, hogy vannak olyan magyar tervezők, akiknek a pólója egy fast-fashion póló árában van. „De ezt kevesen tudják, ezért be kell menni a boltba. Nagy az árrés, érdemes körbenézni, nincs minden aranyárban”.

A Budapest Fashion Nightra részletes térkép készül az  érdeklődőknek, ez a rendezvény valamennyi közösségi oldalán megtalálható lesz.

Kapcsolódó írásaink

Divat a Bálna gyomrában

ĀTöbb mint negyven magyar és nemzetközi márka kollekciója mutatkozott be a Budapest Central European Fashion Weeken - MH-VIDEÓ