Kultúra

Színházi Olimpiát rendezhetünk 2023-ban

Nemzetközi szemle

Magyarország rendezheti a Nemzetközi Színházi Olimpiát 2023-ban – jelentette be Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója tegnap Szentpéterváron.

Madách Imre születésének kétszázadik évfordulóját ünnepeljük 2023-ban, illetve a Nemzeti nemzetközi fesztiválja, a MITEM is akkor lesz tíz éves. A teátrum közleménye szerint az olimpia alapítói és tanácsadó bizottságának tagjai támogatják a magyar rendezést, végleges döntés a következő hónapokban várható. A görög rendező, Teodorosz Terzopulosz hozta létre az olimpiát 1995-ben, olyan kiemelkedő alkotókkal, mint az amerikai Robert Wilson, az orosz Jurij Ljubimov vagy a német Heiner Müller. Először a görögországi Delphoiban rendezték meg, idén Szentpéterváron.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom