Kultúra

Hétfőnként is látogatható a Rubens- és Van Dyck-kiállítás

A nagy érdeklődésre való tekintettel a hét minden napján, így hétfőn is látogatható a Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora című kiállítás a Szépművészeti Múzeumban - tájékoztatta a közgyűjtemény pénteken.

Hétfőnként is látogatható a Rubens- és Van Dyck-kiállítás
Peter Paul Rubens mintegy harminc és Anthonis Van Dyck több mint egy tucat alkotása mellett további csaknem félszáz flamand mester képeivel találkozhat a látogató a Szépművészeti kiállításán
Fotó: MH/Purger Tamás

A közlemény szerint a csaknem 120 művet bemutató tárlatot október végi megnyitása óta eddig csaknem húszezren tekintették meg.

A február közepéig látogatható kiállításra mintegy negyven nagy közgyűjteményből, a többi között a párizsi Louvre-ból, a szentpétervári Ermitázsból, a madridi Pradóból, a washingtoni és a londoni National Galleryből érkeztek műtárgyak - részletezték.

A tárlaton Rubens mintegy harminc és Van Dyck több mint egy tucat remekműve mellett más flamand mesterek kiváló alkotásait is megtekinthetik a látogatók. A tárlaton helyet kapott Van Dyck alkotása, Stuart Mária Henrietta hercegnő esküvői portréja is, amelyet 2018 végén vásárolt meg a Szépművészeti Múzeum - írták.

Kapcsolódó írásaink