Kultúra

Andy Warhol-kiállítást mutat be egy kölni és egy londoni múzeum

Nagyszabású Andy Warhol-kiállítást mutat be a kölni Ludwig Múzeum és a londoni Tate Modern 2020-ban.

Andy Warhol-kiállítást mutat be egy kölni és egy londoni múzeum
Andy Warhol (1928-1987) reklámgrafikusból és kirakatrendezőből vált ikonná, a pop art legkiemelkedőbb képviselőjévé
Fotó: MH

 Andy Warhol (1928-1987) reklámgrafikusból és kirakatrendezőből vált ikonná, a pop art legkiemelkedőbb képviselőjévé, akit gyakran neveznek a 20. század legbefolyásosabb művészének.  Látható lesz a művész több mint száz alkotása, köztük a Marilyn Monroe-ról, a Coca-Cola-üvegről és a Campbell-leveskonzervekről készült képei, melyek tükröt tartanak az amerikai kultúra elé.

A retrospektív tárlat bemutatja néhány hetvenes években készült, ritkán látható képét, melyek festői képességeiről valamint a tömegmédia különböző formával való kísérletezéséről adnak számot.  

A kiállítás ugyanakkor az Andy Warholról kialakult képet is árnyalja az új kutatási eredmények alapján. Rávilágít a művész anyjának jelentőségére is, aki a mai Szlovákiából vándorolt ki az Egyesült Államokba. Warhol mélyen kötődött hozzá.

A tárlat március 12. és szeptember 6. között lesz látható a Tate Modernben, majd október 10. és 2021. február 21. között a kölni Ludwig Múzeumban.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom