Kultúra

Spanyolország lesz jövőre a könyvfesztivál díszvendége

Irodalom a Millenárison

A 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége jövőre Spanyolország lesz. A könyves seregszemlét 2020. április 23–26. között rendezik meg a Millenáris parkban.

A szervezők lapunkhoz tegnap eljuttatott közleménye szerint a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) a Spanyol Nagykövetséggel és a Cervantes Intézettel együttműködve hozza el Spanyolország irodalmának legjavát a könyves szemlére. A MKKE októberben jelentette be, s lapunk is megírta, hogy a könyvfesztivál díszvendége Szvetlana Alekszijevics Nobel-díjas író, oknyomozó újságíró lesz. A belorusz alkotó dokumentarista műveiben a 20. századi szovjet történelem olyan traumatikus eseményeit dolgozza fel, mint a második világháború, a Szovjetunió felbomlása vagy a csernobili atomkatasztrófa. A könyvfesztiválig az életműsorozat új, egységes kiadásban kerül a könyvesboltokba. A szerző pódiumbeszélgetéssel egybekötött ünnepélyes megnyitón veszi át a Budapest Nagydíjat. A huszonöt évvel ezelőtt alapított elismerést eddig olyan világhírű szerzők kapták meg, mint Michel Houellebecq, Jorge Semprún, Günter Grass, Ljudmila Ulickaja, Umberto Eco, Ámosz Oz, Bret Easton Ellis, Daniel Kehlmann vagy Karl Ove Knausgard.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom