Kultúra

A Budapest Parkban ad koncertet a Deftones

Jövő nyáron fennállása során másodszor koncertezik Magyarországon a Deftones. A kaliforniai alternatív metalcsapat június 3-án a Budapest Park színpadán zenél majd.

A Budapest Parkban ad koncertet a Deftones
A Deftonest júniusban láthatja ismét a magyar közönség
Fotó: MH

Az 1988 óta létező Deftones az ezredfordulón óriásit robbanó nu metal hullámmal került be a köztudatba, és bár a banda korai anyagai valóban magukon hordozták a stílus jellegzetességeit, számukra világhírnevet hozó lemezük, a 2000-es White Pony már sokban el is rugaszkodott az irányzatra jellemző hangzásvilágtól. 

Annak az albumnak a sikereit ugyan azóta sem tudták megismételni, az évek alatt meghatározó, markáns alakjaivá váltak a modern metalszíntérnek. Egyedi hangzásukban keverednek a metal, a punk, a hip-hop és a különböző elektronikus zenei elemek, de merítenek a post-hardcore-ból vagy a trip-hopból is.

Objektum doboz

Legutóbbi kiadványuk, a Gore 2016-ban látott napvilágot, de Chino Moreno frontember elmondása szerint már javában folynak az új lemez munkálatai, a korong zenei része gyakorlatilag kész, már csak az énektémák vannak hátra. Moreno a napokban arról beszélt, hogy mindenképpen jövőre mindenképpen kiadják az albumot, amelyről korábban úgy nyilatkozott, hogy ismét nagyobb szerepet kaphat rajta Stephen Carpenter gitáros, összességében pedig a White Pony kísérletező felfogása köszön vissza a dalokban.

A Deftones jövő nyáron története során másodszor látogat el hozzánk, legutóbb 2006-ban a Petőfi Csarnokban adtak koncertet.

A budapesti bulira november 11-én 8 órától indul a jegyértékesítés, bővebb információ erre a linkre kattintva érhető el.