Kultúra

Magyar filmet nézni menő: ismét kezdődik a Filmteszt

Minden idők egyik legizgalmasabb online kvízjátékára invitálja a fiatalokat a DUE Médiahálózat.

Magyar filmet nézni menő: ismét kezdődik a Filmteszt
A Magyar Nemzeti Filmalap a Nagy Magyar Filmteszttel is szeretné népszerűsíteni a klasszikus és új magyar filmeket - képünkön a Rossz versek c. alkotás egyik pillanata látható
Fotó: MH

A Nagy Magyar Filmteszt 3. edukatív vetélkedő során filmes tárgyú kérdésekben mérhetik össze tudásukat 14 és 20 év közötti diákok. A magyar filmek legnagyobb tudorát a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával keresi a DUE. A háromfordulós vetélkedő versenyzői nem csak tudásukat bővíthetik, a legjobbak értékes díjakat is nyernek.

A Magyar Nemzeti Filmalap a Nagy Magyar Filmteszttel is szeretné népszerűsíteni a klasszikus és új magyar filmeket, valamint bővíteni a fiatalok filmes ismereteit. Az idén harmadjára induló országos játékba az elmúlt 2 évben összesen több mint 35 ezer fiatal kapcsolódott be.

A Nagy Magyar Filmteszt első fordulójában egy 20 kérdésből álló online tesztet kell kitölteniük a fiataloknak a www.filmteszt.hu oldalon. Az online játékra 2020. február elejéig van lehetőség. A középdöntőbe a legjobb 1000 induló kap meghívást; itt már személyesen mutathatják meg filmes tudásukat a diákok. A 12 legjobb tesztkitöltő pedig bekerül a döntőbe.

A fődíj egy Samsung Galaxy Note 10 sőt a második és a harmadik helyezett is egy kamerás okostelefonnal gazdagodik. A döntőben persze minden bejutó nyer: lehetőséget kap, hogy ellátogasson egy magyar film forgatására, ahol bepillanthat a filmkészítés kulisszái mögé.

Kapcsolódó írásaink