Kultúra

Visszatér Magyarországra a Very Cool People

Másodízben látogat el Magyarországra a lett Very Cool People (VCP), a funk műfaj egyik legismertebb zenekara. 

Visszatér Magyarországra a Very Cool People
A zenekar nagyon erős funk, soul és jazz alapokat ötvöz a surf, a klezmer, a rock, a punk és a hip-hop behatásokkal
Fotó: verycoolpeople.bandcamp.com

Budapesten a Szimpla Kertben október 30-án, majd november 6-án Balatonbogláron, a Babel Campben lehet találkozni a népszerű zenekarral.

A turné Vilniusban kezdődik október 12-én a Tamsta klubban, ezt pedig két-két koncert fogja követni Magyarországon illetve Romániában, majd Szerbiában lévő három fellépésük után egy Szlovéniai koncerttel fogják zárni az idei közép-európai kalandjaikat. 

Nagyon élveztük tavaly a fellépéseinket Budapesten a Szimpla Kertben és a Babel Campen Balatonbogláron, és alig várjuk, hogy visszatérhessünk Magyarországra, ahol az emberek és a vendéglátás csodálatos volt, így nagyon boldogak vagyunk, hogy ezeken a helyeken újra zenélhetünk - mondta a VCP frontembere, Elvijs Grafcovs.

A zenekar idén a legnagyobb európai showcase fesztiválon, az Eurosonic Noorderslag 2019-en is fellépett Hollandiában. A nyár alatt az együttes a Baltikumban és Németországban is több fesztiválon megmutatta magát.

Objektum doboz

A zenekar nagyon erős funk, soul és jazz alapokat ötvöz a surf, a klezmer, a rock, a punk és a hip-hop behatásokkal. Eddig az együttes 6 albummal büszkélkedhet, az utolsó 2019-ben jelent meg, melynek a címe: Caution! Contains Words!. A hamarosan következő turnét az Állami Kulturális Alap Alapítvány (State Culture Capital Foundation) támogatja.

Kapcsolódó írásaink