Kultúra

Tallinnban mutatják be a Szép csendben című magyar filmet

Tallinnban, Észak-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiváljának elsőfilmes versenyprogramjában lesz a nemzetközi premierje Nagy Zoltán Szép csendben című filmjének november 22-én.

Tallinnban mutatják be a Szép csendben című magyar filmet
A Szép csendben forgatókönyve a zágrábi filmfesztiválon elnyerte a „MyFirst Script” workshop fődíját
Fotó: vertigomedia.hu

Nagy Zoltán első mozifilmje a tallinni premiert követően a koppenhágai East by Southeast filmfesztivál is műsorra tűzi, a hazai mozikban országszerte november 14-től lesz látható - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

A Fekete éjszakák címmel megrendezett, mintegy 250 mozgóképet felvonultató nemzetközi seregszemle november 15-én kezdődik Tallinnban és december 1-jéig tart. A premieren Nagy Zoltán, valamint Osváth Gábor és Dreissiger László producerek személyesen mutatják be a filmet fesztivál közönségének.

A Filmalap csütörtöki közleménye szerint a filmünnep 2014 óta a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által „A-kategóriával” minősített 15 fesztivál egyike a nagy presztízsű berlini, cannes-i, locarnói és velencei szemlékkel együtt.

A Szép csendben főszereplője, a 18 éves Dávid egy ifjúsági zenekar tehetséges szólistája. Az országos versenyre készülés finisében a zenekarhoz csatlakozik az elsőéves Nóri. Dávid hamarosan megsejti, hogy a 13 éves csellista lánynak viszonya van a 60 éves karmesterükkel. Őrlődve a fiatal lány és mestere között, a fiú megszállottjává válik az állítólagos afférnak, és nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot.

Objektum doboz

A film főbb szerepeiben Major Erik, Bognár Lulu, Máté Gábor, Schell Judit és Szamosi Zsófia láthatók. A Szép csendben a Filmalap Inkubátor Programjának támogatásával, a Filmfabriq gyártásában, a KMH Film és a Vertigo Média koprodukciójában készült.

A novemberi bemutató előtt október 18-án, pénteken 20 órai kezdettel premier előtti jótékonysági vetítésen látható a Szép csendben a budapesti Művész moziban. Ezen a közönégtalálkozón Nagy Zoltán rendező mellett Varga Aida és Könyves Krisztina pszichológusok, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány ifjúsági szervezete, a Yelon-chat ügyeletvezetői vesznek részt, és vitatják meg a film kapcsán felmerülő kérdéseket, válaszolnak a nézők kérdéseire.

A vetítés forgalmazói bevételét a Vertigo Média a Hintalovon Alapítvány számára ajánlja fel - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink