Kultúra

Iggy Pop a Budapest Park jótékonysági akcióját hirdeti

A Budapest Parkban idén több mint 150 magyar zenekar állt a színpadra, de mellettük olyan világsztárok is felléptek, mint a Disturbed vagy a Three Days Grace, a turnéját itt indító Sum 41, valamint a punk legenda Iggy Pop.

Iggy Pop a Budapest Park jótékonysági akcióját hirdeti
Iggy Pop a ’70-es évektől kezdve egészen napjainkig formálja a zenetörténelmet
Fotó: Budapest Park

Iggy Pop is a Budapest Park jótékonysági aukcióját hirdeti a másfél milliós Facebook-oldalán. A Bin there projekt a koncertek „maradékát” gyűjti össze és állít össze belőlük kapszulákat, amelyek elárvereznek, a befolyt összeg teljes egészét pedig a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítványnak utalják el.

BinThere jótékonysági aukció
BinThere jótékonysági aukció
Fotó: Facebook

A punk keresztapa kapszulája, olyan koncertemlékeket tartalmaz, mint az Iggy Pop által összetört mikrofonállvány, kettéhasadt dobverők és gitárhúrok. 

Budapest Parkban idén több mint 150 magyar zenekar állt színpadra, de mellettük olyan világsztárok is megfordultak, mint a punklegenda, Iggy Pop, a hazánkban először koncertező Disturbed vagy Three Days Grace, a turnéját nálunk indító Sum 41, igazi francia hangulatot varázsoló Zaz vagy az első hazai önálló koncertjével érkező Thirty Seconds To Mars. A Park ezeket a megismételhetetlen koncertpillanatokat zárta palackba a Bin There projekttel. Olyan zenekari ereklyéket gyűjtöttek össze ugyanis estéről estére a színpadról vagy a backstage-ben, mint a setlist, a törésig püfölt dobverő vagy a szakadásig nyűtt gitárhúr, ezeket pedig egy, a zenekar által aláírt időkapszulába zárták. Az ebből összeállított kiállítást bárki megnézheti még a hétvégén, október 11-től pedig licitálni is lehet majd rájuk. Így akárki lecsaphat egy rendhagyó, exkluzív, a fellépők által igazolt és szignózott merchtermékre, amiből garantáltan nincs még egy a világon! A befolyt bevételt ráadásul a Zenével A Rákos Gyermekekért Alapítványnak ajánlják fel.

Sipos Andrással, a Bin there projekt kitalálójával és szervezőjével készített interjúnk itt megtekinthető:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom