Kultúra

Új közlekedési múzeum nyílhat Kelenföldön

A 130 éves vasútállomás százmillió forintból újul meg

Közlekedési múzeum lesz a Kelenföldi vasútállomás 130 éves épületéből – derült ki tegnap. A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely Budapesten, a vasútállomás előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: Újbuda Budapest legnagyobb lélekszámú kerülete, amely Hoffmann Tamás vezetése alatt sokat fejlődött.

Vannak még viszont épületek, amelyek további fejlesztésre várnak, ezek közé tartozik a vasútállomás épülete is. Közölte: a XI. kerületi önkormányzat kereste meg a Miniszterelnökséget azzal, hogyan lehetne jól hasznosítani az épületet. A miniszter emlékeztetett arra, hogy Budapesten jelenleg nincs közlekedési múzeum; bár a nagy közlekedési múzeum tervei már elkészültek, de megvalósítása még jó néhány évig eltarthat. A tervek szerint a Kelenföldi vasútállomás épületében létrehozandó múzeumban a magyar vasút történetét is megtekinthetik az érdeklődők. A beruházás kiviteli terveinek mintegy százmillió forintos költségét a XI. kerületi önkormányzat és a Miniszterelnökség közösen állja, írta az MTI. Hoffmann Tamás (Fidesz–KDNP), Újbuda polgármestere azt mondta: a teljes költségből Újbuda önkormányzata 20 millió forintot ad, a fennmaradó összeget a kormányzat biztosítja. A polgármester kiemelte: a XI. kerületnek hamarosan új és modern városközpontja lesz, 2020-ban elkészül az Etele pláza is.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom