Kultúra

Több száz magyar kötet a 71. Frankfurti Könyvvásáron

Számos magyar kiadó mutatkozik be csaknem 400 kötettel a 71. Frankfurti Könyvvásáron október 16-a és 20-a között a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) által rendezett kiállításon.

Több száz magyar kötet a 71. Frankfurti Könyvvásáron
A magyar stand hivatalos megnyitója október 17-én, csütörtökön lesz - Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Loic Venance

A MKKE mellett társkiállítóként a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet képviseli Magyarországot az idei Frankfurti Könyvvásáron, amelynek díszvendég országa Norvégia. A PIM biztosítja a magyar kiállítás pénzügyi forrásait - olvasható a MKKE szerdai közleményében.

A magyar kiadók bemutatkozásának helyet adó stand a könyvvásár ötödik pavilonjának földszintjén található. A stand terveit a Demeter Design Studio készítette. Az alkotókat a Bauhaus tektonikus térrendszerei, valamint kísérleti grafikai irányzatai inspirálták. A mobil térelválasztóként funkcionáló molinókon magyar írók kezei sejlenek fel, amelyek aztán egy interaktív animációban kelnek életre - írja a közlemény.

Magyarország a 70-es évek eleje óta vesz részt a nemzetközi könyvkereskedelem és könyvkultúra legkiemelkedőbb eseményeként számon tartott Frankfurti Könyvvásáron. A magyar stand hivatalos megnyitója október 17-én, csütörtökön lesz.

Kapcsolódó írásaink

Díjat ért a 2017-es Lipcsei Könyvvásár pavilonja

ĀSalát Zalán Péter könyvtervező-grafikust, lapunk művészeti vezetőjét a negyvenéves jubileumát ünneplő Magyar Formatervezési Díjjal tüntették ki a Hagyományok Házában tartott tegnap esti díjkiosztón.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom