Kultúra

Magyar díszvendégség a dél-koreai Iparművészeti Biennálén Cshongdzsuban

Ma nyitja meg kapuit a Cshongdzsui Iparművészeti Biennálé Dél-Koreában, ahol Magyarország – Dánia mellett – meghívott vendégként szerepel az ázsiai kiállítók között.

A csaknem háromezer négyzetméteres régi dohányfeldolgozó üzem csarnokában látható, A kéz – ami összeköt című tárlat, amit a kézműves iparművészet műfajainak és jeles alkotóinak munkáiból válogattak, és a generá­ciókon át megőrzött, fenntartott és megújított ősi, feledésbe merült technikák és anyagok újraértelmezését, változásait mutatja be. Koncepcióját Sára Ernő, Ferenczy Noémi-díjas tervezőgrafikus, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagja dolgozta ki: a mintegy hetven műtárgyból álló kollekció a magyar textilművészet, ötvösség, kerámia- és porcelánművészet, bőr, grafika, papírművészet, belsőépítészet, üvegművészet, valamint a magyar népművészet mestereinek remekműveit sorakoztatja fel. A kiállító művészek közt megtaláljuk mások mellett Fekete Györgyöt, Kókay Krisztinát, Kótai Józsefet, Orosz Istvánt, Péreli Zsuzsát és a Hagyományok Háza fekete kerámia kollekciójának alkotóit is. A konferenciákkal és művészeti vásárral színesített biennálé november 17-ig várja a látogatókat.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom