Kultúra

Emlékkiállítással és konferenciával tisztelegnek Kodolányi János író előtt

Kettős évforduló

Születésének százhuszadik és halálának ötvenedik évfordulója alkalmából Kodolányi Jánosra (1889-1969) emlékeznek a Kodolányi János Egyetem budapesti campusán október 15-én.

Emlékkiállítással és konferenciával tisztelegnek Kodolányi János író előtt
Kodolányi János
Fotó: Wikipedia

A Visszapillantó tükör című tárlat a 20. századi magyar próza meghatározó alkotója pályájának főbb állomásait, szerteágazó szellemi-eszmei tájékozottságát, valamint írásművészetének visszatérő témáit, motívumait mutatja be a közgyűjteményekben található dokumentumok, a család által rendelkezésre bocsátott fényképek, valamint válogatott szövegek segítségével. A tárlat megnyitását az egyetem, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Kodolányi János Emlékbizottság konferenciája követi, amelyen mások mellett Kodolányi Gyula, Bakonyi István és Bertha Zoltán irodalomtörténészek, illetve Mezey Katalin író adnak elő Kodolányi János életművének különböző aspektusairól: például Az égő csipkebokor című regénye szakralitásáról vagy a Julianus barátról nyelvtörténeti szempontból, de kiadatlan leveleiről is szó lesz.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom