Kultúra

Huszonöt éves Erdély legnagyobb könyvvására

Marosvásárhelyi nemzetközi szemle

Negyvenegy kiadó várja a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron az olvasóközönséget november 14. és 17. között. A rendezvényt Határtalanul mottóval szervezik meg.

A legnagyobb romániai magyar könyves seregszemlén az érdeklődők a kortárs magyar irodalom szereplőivel találkozhatnak, színházi előadásokon és koncerteken vehetnek részt. Káli Király István főszervező, a Romániai Magyar Könyves Céh elnöke az MTI-nek kiemelte: a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár túllépett a város határain, és Erdély legnagyobb magyar könyves szemléjévé nőtte ki magát. A vásáron koncertet ad a Sebő Együttes, műsorukkal a hatvanéves Kovács András Ferenc költőt köszöntik. Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából Bogdán Zsolt színművész tart Ady-estet, továbbá az olvasók találkozhatnak mások mellett Darvasi Lászlóval, Láng Zsolttal és Németh Gáborral, valamint több mint húsz, elsősorban erdélyi gyermekkönyv-újdonságot is bemutatnak.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom