Kultúra

Bryan Adams-koncert a Hősök terén

A Skandináv lottó 20. születésnapja alkalmából meghirdetett Szuperkoncerten lép fel szombaton a Hősök terén Bryan Adams; a kanadai rocksztár kifejezetten erre az estére készített, kétórás showja előtt a Wellhello zenél.

Bryan Adams-koncert a Hősök terén
Bryan Adams 6 kamionnal érkezett meg a magyar fővárosba
Fotó: AFP/Ajay Kumar Gautam

A Szuperkoncert szeptember 28-án, szombaton 18 órakor a Wellhello-val veszi kezdetét. A magyar együttes közel másfél órás koncertjét követően 20 órától egy igazi világsztár, Bryan Adams lép fel. A Wellhello kizárólag erre az estére extra zenészekkel egészül ki, emellett a színpadtechnika a szokásosnál is látványosabb elemeket tartogat majd. Mint azt a zenekar tagjai elmondták, óriási megtiszteltetés számukra a világsztár előtt fellépni, és a helyszín is igazán különleges számukra, hiszen először lépnek fel a Hősök terén - írta közleményében a Szerencsejáték Zrt.

Bryan Adams szintén kitesz magáért, hiszen 6 kamionnal érkezett meg a magyar fővárosba. Ennek oka, hogy a szokásos színpadelemektől eltérően, kifejezetten erre az estére készített, két órás exkluzív show-val lép fel. Néhány személyes információt is elárult magáról az énekes: szigorú vegetáriánus életmódot folytat, amely alól Budapest sem lehet kivétel. Ezért saját szakáccsal érkezik, akinek külön konyhahelységet állítanak fel a backstage-ben. Kedvenc magyar étele a vegán gulyás, és alig várja, hogy megkóstolhassa a magyar zöldségeket és gyümölcsöket. A kanadai sztár tervei között szerepel, hogy alaposan szemügyre veszi a magyar fővárost a koncertet követően.

Objektum doboz

További fontos információ, hogy a Szuperkoncertre vonattal utazók 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményben részesülhetnek, amely jegykiadó automatából, illetve elektronikus úton (e-ticket, otthon nyomtatott jegy, máv alkalmazás) nem vásárolható meg. Az engedmény bármely belföldi állomásról bármely budapesti állomásra és megállóhelyre érvényes. A megváltott vasúti retúrjegyet a program helyszínén található valamely információs pontban le kell bélyegeztetni. Ezek a pontok az Andrássy út, Munkácsy Mihály utca és Dózsa György út közötti szakaszán lesznek megtalálhatóak. Emellett 6 egészségpont, 4 mobillottózó, 4 karitatív sorsjegyárus, 24 büfé, 8 italpult, és 6 különböző helyen elhelyezett mobil mellékhelység áll majd a kilátogató közönség rendelkezésére.

A Szuperkoncert ideje alatt - az eseményt megelőzően és utána is - az M1 metró vonalán a járatok sűrűbben közlekednek, melyek közül elsősorban a Bajza utca, a Széchenyi fürdő vagy a Kodály körönd megállóhelyét ajánljuk. Ennek oka, hogy a Hősök tere megállónál korlátozás várható, így nem áll meg minden alkalommal a metró ezen az állomáson. Erről a BKK aktuálisan, az érintett útvonalon informálja az utasokat.

A különleges színpadtechnika miatt a megszokottól eltérően már egy nappal korábban megkezdődik a színpad építése a Hősök terén. Az első kamionok szeptember 26-án érkeztek, 27-én az Andrássy út szervizútjai is lezárásra kerültek, 28-án 10 órától pedig életbe lép a Hősön tere teljes területére kiterjedő lezárás. A személygépkocsival érkezőknek a tömegközlekedési csomópontokhoz közeli P+R parkolók használatát ajánljuk.

További információk a Szuperkoncertről a Szerencsejáték Zrt. hivatalos oldalán.

Kapcsolódó írásaink