Kultúra

Nagy népszerűséget ért el a Vers - mindegy kinek sorozat első része

Nagy népszerűséget ért el Lutter Imre új versmondó sorozata az interneten. A Vers - mindegy kinek sorozat első videóját, amelyben az előadóművész Ady Endre Áldásadás a vonaton című költeményét szavalja el, és amit két hét alatt több mint 120 ezren néztek meg a Facebook-on.

Nagy népszerűséget ért el a Vers - mindegy kinek sorozat első része
Lutter Imre sorozatában több száz vers lesz hallható az interneten és a televízió képernyőjén egyaránt.
Fotó: Facebook / Imre Lutter

A sorozatban Lutter Imre klasszikus és kortárs költők ismert, vagy kevésbé ismert verseit egyedi hangvételben, filmes eszközökkel fűszerezve adja elő. Minden versfilmhez készül egy beszélgetés is, amelyben Lutter Imre Vlasits Barbara színésznővel osztja meg gondolatait az elmondott költeményekről. A sorozat Verspercek Lutter Imrével néven az M5 kulturális csatornán is látható kedden délutánonként a Felsős című műsorban.

„A magyar kultúra legtisztább ágát próbáljuk meg ápolni” - mondta el Lutter Imre az MTI-nek. Hozzátette: a cél, hogy az emberek megérezzék, a versek nem egy elit kultúra részei, és nem csupán kötelezően megtanulandó iskolai szövegek, hanem az életünk egyes szakaszainak pontos lenyomatai.

Objektum doboz

„Minden bennük van, ami emberi. A születés, a gyerekkor, a vágyak, a hit, a szerelem, a hétköznapi bosszúságok és az elmúlás is” - fogalmazott a Radnóti-díjas előadóművész, aki egyben a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke, valamint a Bujtor István Filmfesztivál és a Kaleidoszkóp VersFesztivál igazgatója.

A versfilmek és beszélgetések folyamatosan készülnek, a tervek szerint a sorozatban több száz vers lesz hallható az interneten és a televízió képernyőjén egyaránt.