Kultúra

Magyar Örökség Díjakat adnak át Budapesten

Szombaton újabb Magyar Örökség Díjakat adnak át Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) dísztermében, az elismeréssel ezúttal is hét kiemelkedő személyiség és intézmény tevékenységét díjazzák.  

Magyar Örökség Díjakat adnak át Budapesten
Snétberger Ferenc, gitárművész
Fotó: jegy.hu

Magyar Örökség Díjban részesül Snétberger Ferenc gitárművészete és zenei tehetséggondozó munkássága, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség folytonos küzdelme és a magyarság megtartásáért vállalt küldetése, Eötvös Loránd világhírű fizikus-geofizikusnak a magyar tudományt és oktatást példamutatóan szolgáló életműve, Féja Géza írói és szociográfiai munkássága - közölték a szervezők.

A kuratórium kitüntetésben részesíti az oktatói munkában 150 éves eredményes és a leányképzésben első Veres Pálné Gimnáziumot, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertet és Vidnyánszky Attila színházteremtő művészetét.

A Magyar Örökség Díj azon magyar személyeknek, intézményeknek és csoportoknak adható negyedévente, akik és amelyek tevékenységükkel hozzájárultak a magyar kultúra, gazdaság, sport és tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez.

Kapcsolódó írásaink

Magyar múzeumokat díjaztak Sanghajban

ĀMozgóképes alkotások, valamint egy ötméteres interaktív fal kapott elismeréseket – Díjazták a Petőfi Irodalmi Múzeumban látható, Csáth Géza munkásságát bemutató tárlatot is

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom