Kultúra

Ismerős tájak térhetnek vissza a Gyűrűk Ura-sorozatban

Ismét Új-Zéland ad otthont J. R. R. Tolkien Középföldjének az Amazon Prime jövőben érkező A Gyűrűk Ura sorozatában - derül ki az Amazon Studios közleményéből.

Ismerős tájak térhetnek vissza a Gyűrűk Ura-sorozatban
A Gyűrűk Ura tévésorozat története a Gyűrű Szövetsége előtti Másodkorban fog játszódni, abban az időszakban, amikor Sauron a Hatalom Gyűrűit kovácsoltatta
Fotó: imdb.com

J.D. Payne és Patrick McKay a sorozat vezető producerei elmondták, hogy a kiválasztási folyamatnál elsődleges szempont volt, hogy olyan helyszínt találjanak a forgatásoknak, melyek visszaadhatják a másodkori Középfölde tájainak ősi szépségét. Erre pedig aligha találhattak volna alkalmasabb helyet, mint Új-Zéland, amely ország korábban már kétszer is otthont adott J. R. R. Tolkien világának A Gyűrűk Ura és A hobbit filmtrilógiák forgatásai alatt.

A közleményből továbbá az is kiderül, hogy az előkészületek már megkezdődtek, a gyártási munkák pedig a következő hónapokban indulnak el Auckland városában.

Mint ismeretes, a jövőben az Amazon Prime streaming szolgáltató kínálatában érkező A Gyűrűk Ura sorozat története a Gyűrű Szövetsége előtti Másodkorban fog játszódni,

abban az időszakban, amikor Sauron a Hatalom Gyűrűit kovácsoltatta, és az emberek ősi királysága, Númenor még létezett.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom