Kultúra

Animációs film nyert a Hét Domb Filmfesztiválon

Száz, különböző műfajú alkotást vetítettek hét nap alatt

Az M. Tóth Géza rendezte Matches című animációs film nyerte el az egymillió forintos pénzjutalommal járó fődíjat a III. Hét Domb Filmfesztiválon – közölték a Baranya megyei Komlón tartott, vasárnap lezárult egyhetes rendezvény szervezői.

A diák kategória győztese a Bartúcz Anna rendezte Székely Éva megmenekülése című film lett. Nagyjátékfilmes kategóriában Topolánszky Tamás Yvan fekete-fehér életrajzi filmje, a CURTIZ – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot című alkotást, a dokumentumfilmek közül Zurbó Dorottya Könnyű leckék című filmjét, az ismeretterjesztő és természetfilmek közül Mosonyi Szabolcs Vad Balaton című alkotását találták a legjobbnak. A kisjátékfilmek közül Tóth Barnabás Susotázs című rövidfilmje nyert díjat. A mustrán mintegy száz filmet vetítettek.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom