Kultúra

A Punnany Massiffal folytatódik a Dallamképek

A Budapest Park tavaly indította útjára a Dallamképek fantázianévre hallgató jótékonysági projektjét, amely során fiatal művészek formálják képpé egy zenekar dalait, hogy azok is élvezhessék az alkotásokat, akik sohasem hallhatták őket. A művek ezután árverezésre kerülnek, a befolyt összeggel pedig a hallássérülteket támogatják. Ezúttal a Budapest Parkban szeptember 20-án koncertező Punnany Massif karakteres szövegei elevenednek meg - áll a Budapest Park lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A Punnany Massiffal folytatódik a Dallamképek
Stark Attila - Vendéglátós
Fotó: Stark Attila

Tavaly indult útjára a kezdeményezés, akkor a Quimby dalszövegei nyertek új értelmezést különféle művészeti alkotásokként. A Budapest Park a képek elárverezésével közel félmillió forinttal tudott támogatni egy hallássérülteket segítő alapítványt. A nagy sikerre való tekintettel idén újra licitálhatunk az alkotásokra – ezúttal a street art műfajában elismert művészek álmodták meg és öntötték teljesen új formába a szeptember 20-án a Budapest Parkban koncertező Punnany Massif dalszövegeit.

A felkért művészek közt olyan ismerősen csengő neveket is találunk, mint Orosz Richárd, Stark Attila, Kovács Budha Tamás, Fekete Vegas Zsolt, Füredi Tamás, Tátrai Barna vagy a Park 2017-es arculatát is tervező Illés Fork Imre. Tehát a street art szcéna jeles és aktív szereplői vegyítették a műfaji sajátosságokat a Punnany Massif minden mástól jól elkülönülő, karakteres szövegvilágával.

A képekre a mai naptól kezdődően szeptember 22-ig van lehetőség licitálni, amely befolyt összeget a Budapest Park teljes egészében a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének ajánlott fel, akik a Magyarországon élő siket és nagyothalló emberek társadalmi integrációjának előremozdításáért tevékenykednek.

A képek személyesen is megtekinthetők szeptember 19-től a szezon végéig, azaz szeptember 28-ig a Budapest Park Retrokert feletti pop-up galériájában nyitvatartási napokon 18 órától éjfélig.