Kultúra

Elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse

65 éves korában elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse, énekese, zeneszerzője.

Elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse
Gallai Péter a Piramis zenekar örökös tagja
Fotó: Facebook/Piramis zenekar

A szomorú hírt a zenekar osztotta meg Facebook oldalán:

„Szomorúan tudatjuk mindenkivel, hogy Gallai Péter ma éjszaka álmában elhunyt. Péter a Piramis zenekar billentyűse, énekese, szerzője, a zenekar örökös tagja. Döbbenten és mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, osztozunk családja fájdalmában.

A szombati Várkertes koncertünkön megemlékezünk róla. „Szállj fel magasra!” PIRAMIS zenekar: Pinyó, Janó, Csoki, Vöri, Bence, Vilma”

Objektum doboz

Gallai Péter 1974-től 1982-ig volt a Piramis tagja, amely időszak alatt mások mellett olyan slágerek születésénél működött közre, mint a Szabadnak születtem, a Szállj fel magasra, a Mikor megszülettem, a Nem tudom vagy a Más helyen keress. A Piramisban Gallai mellette Závodi János gitározott, Révész Sándor énekelt, Som Lajos basszusgitározott és Köves Miklós dobolt.

A csapat 1992-ben és 2006-ban is visszatért néhány nagy koncertre, majd 2009-tól újból rendszeresen koncertezett; ebben a formációban Gallai, Závodi és Köves mellett Nyemcsók János énekelt és Vörös Gábor basszusgitározott. Az alapító Som Lajos 2017-ben hunyt el.

Gallai Péter 1985-től 2002-ig a Bikini együttes tagja volt, billentyűjátéka és vokálozása a zenekar tizenhárom lemezén hallható. Társzerzője volt például a Hazudtunk egymásnak, A csillagok ködében, az Eltűnt az élet az utcánkból és a Ha lenne holnap című Bikini-dalnak.

Játszott a Favágókban is, a nyolcvanas években Kováts Krisztával és Fábri Péterrel közös gyermekműsora volt, utóbbival együtt írta a Kolumbusz című rockoperát, amit 1992-ben mutattak be.

Kapcsolódó írásaink