Kultúra

Jövő tavasszal az Arénában lép fel a Parkway Drive

Több nagy sikerű klubbuli és fesztiválfellépés után minden eddiginél nagyszabásúbb koncerttel tér vissza Magyarországra a Parkway Drive. A modern metal ausztrál nagyágyúi 2020. áprlis 6-án a Papp László Budapest Sportarénában zúznak majd.

Jövő tavasszal az Arénában lép fel a Parkway Drive
A Parkway Drive a pirotechnikával sem spórol a koncertjein
Fotó: Facebook/Parkway Drive/Lucas Englund

A 2003 óta létező Parkway Drive a metalcore-színtér egyik vezető bandájává vált az évek során. Az undergroundban már a korai lemezeik is komoly sikereket arattak, rajongótáboruk egyre nőtt, igazán széles közönség felé azonban csak néhány évvel ezelőtti stílusváltásukkal tudtak nyitni.

A változás – amely már a 2015-ös Ire albumon elindult – a tavaly, Reverence címet viselő lemezen teljesedett be. A legutóbbi anyagukon már egyértelműen eltávolodtak a metalcore-gyökerektől, a breakdownok és mellett egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a heavy metalos hatások és a dallamos énektémák.

A zene eközben nem sokat veszített súlyosságából, de a dallamosabb hangzásvilág többek számára emészthetővé tette a banda muzsikáját, az olyan slágerek, mint a Shadow Boxing, vagy a kalózos hangulatú Prey pedig tovább növelték a csapat népszerűségét.

Objektum doboz

Olyannyira, hogy a Parkway Drive jövő tavasszal 11 állomásos európai arénaturnéra indul, melyből szerencsére hazánkat sem hagyják ki. 2020. április 6-án a Papp László Budapest Sportarénában lépnek fel.

A szervezők közlése szerint a bulira több neves vendégzenekar is elkíséri majd Winston McCallékat, ezek bejelentése később várható. A koncertre szeptember 17-étől, hétfőtől lehet belépőt váltani, részletek ide kattintva érhetők el a jegyvásárlásról

Kapcsolódó írásaink