Kultúra

Hantaï Simon-kiállítást rendeznek Párizsban

Októbertől a Gagosian Le Bourget galériában

A világ egyik legjelentősebb kortárs galériája, a Gagosian rendez kiállítást Hantaï Simon magyar származású francia festő életművéből október 13-tól Párizsban.

Hantaï Simon-kiállítást rendeznek Párizsban
Hantaï Simon
Fotó: MH

A Les noirs du blanc, les blancs du noir című kiállítás az 1949-ben Párizsba emigrált, 2008-ban elhunyt absztrakt művész 1969 és 1997 közötti fekete–fehér festményei­ből és nyomataiból válogat. A szeptembertől a művész képviseletét ellátó amerikai központú Gagosian honlapja emlékeztet: Hantaï az általa kifejlesztett pliage technikával lett világhírű. A pliage során a festő a meggyűrt, összecsomózott vásznat festette le, így azt kihajtogatva egyfajta absztrakt mátrixot kapott. A Kálmán Makláry Fine Arts az MTI-vel azt közölte, a Gagosian Le Bourget tárlatán látható lesz a budapesti galériától kölcsönzött több jelentős alkotás is. A kiállítás 2020. március 14-ig lesz látogatható, szeptemberben pedig a Falk Miksa utcai Kálmán Makláry Fine Arts galériában is nyílik egy Reigl Judittal, a másik meghatározó magyar származású párizsi absztrakt művésszel közös Hantaï Simon-kiállítás.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom