Kultúra

Szentendrei tárlat a Római Magyar Akadémián

Pápai audiencia és kiállítás

A szentendrei önkormányzat által meghirdetett Kucsera Ferenc-emlékévhez és a vértanú pap boldoggá avatásának előkészítéséhez kapcsolódóan ma emlékmisét tartanak a vatikáni Szent Péter-bazilika magyar kápolnájában.

A Római Magyar Akadémia közleménye szerint a misét Bécser Róbert atya, a szentendrei ferences gimnázium igazgatója celebrálja, akit ezt követően Gyürk Dorottya kultúráért felelős alpolgármesterrel és Gulyás Gáborral, a Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) igazgatójával audiencián fogad Ferenc pápa. Amint arról lapunkban is beszámoltunk, az FMC a Római Magyar Akadémia meghívására két tárlatot is rendez ősszel az olasz fővárosban: csütörtökön a Falconieri-palotában a városi múzeum saját gyűjteményéből, Felvonulás (Tiltott és tűrt művészet Szentendrén a Kádár-korszakban) címmel, mások mellett Bukta Imre, ef. Zámbó István, feLugossy László, Kocsis Imre és Lois Viktor művei­ből. Október 13-án pedig a római Mirabilia Urbis fesztivál részeként a tavalyi jubileumi Szentendrei Szabadtéri Tárlat résztvevőinek többsége szerepel a Campo de Fiori melletti utcákban megvalósuló alkalmi kiállításon.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom