Kultúra

A Salvatore Quasimodo verseny fődíját Géczi János kapta

Költők a Balaton partján

Géczi János, József Attila-díjas költő kapta Szűz a gyermekkel, Szent Annával és egy szamárral című verséért az idei Salvatore Quasimodo nemzetközi költőverseny fődíját, a különdíjat megosztva két lírikusnak, Fodor Balázsnak a Kútásók című művéért és Aknai Tamásnak a Sziget című alkotásáért ítélte a zsűri – közölte a távirati iroda.

A díjazottak a balatonfüredi Anna Grand Hotel dísztermében szombaton vették át a kitüntetéseket. Cserép László, a Salvatore Quasimodo Alapítvány titkára az MTI-nek elmondta, százhatvankét pályázó több mint háromszáz verssel nevezett. A megmérettetésen a Salvatore Quasimodo-emlékdíj és a Salvatore Quasimodo-különdíj mellett a zsűri kilenc költőnek adományozott oklevelet. A költőversenyt Salvatore Quasimodo olasz költő emlékére rendezik meg 1992 óta Balatonfüreden. Az irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett költő 1961-ben járt a tóparti városban gyógykezelésen, később fát ültetett a Tagore-sétányon, és versben írt a Balatonról.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom